Stall Horpestad, Årjäng i Värmland, Sverige.

Tal AB har hatt et nært samarbeid med Stall Horpestad i mange år. Og årsaken til dette er igjen de fine fasilitetene
Tom Horpestad og hans ansatte kan benytte. Flott beitemark, samtidig som nærheten til Årjäng Travet gir fine trenings-muligheter også på bane. Treningsforholdene rundt gården er også veldig bra. (De to bildene under er tatt 2.12.2011.)

Tom Horpestad er ofte med oss ut å ser på produktene våre i tidlig fase. Han er med på å følge hestene fra de er føll event. 1.-åringer for så å ta de inn til temming, travtrening og løpsstarter når de blir 2-åringer. Early Dream er bl.a. en slik hest. På det første bilde under er Tom med oss til Stall Jonas Moberg for å se på 1-åringen Early Dream den 9.5.2010. Så blir hesten våren 2011 flyttet til Toms stall på Årjäng Travet for temming og trening. Det andre bilde viser hoppa som 2-åring og i veldig god kondisjon.
24.6.11 går så premieløpet på Årjäng Travet og som gikk veldig bra. Kvalifiseringsløpet gikk på samme bane den 18.10.11. Også dette gikk bra og nå var så 2-åringen Early Dream klar for større oppgaver. 1. start bak bil gikk på
Färjestad Travbane i Karlstad den 7.11.11. Hesten oppførte seg eksemplarisk og gikk inn på tiden 1.19.9 og 2. plass.
Den 5.12.11. gikk hun sitt andre løp på samme bane og fikk da også 2. plass. Kr 25.000 er innkjørt og fortsettelsen blir spennende.

Hos Stall Horpestad er det Ola Karlsson som er unghestansvarlig og etter vårt skjønn er han en meget dyktig unghesttrener.Han holder på fra tidlig morgen til sen kveld og mesteparten av tiden benyttes på Årjäng Travet hvor de disponerer en flott stall. Temmingen foregår også der og på bildene under er det 1-åringen Preferencial som prøver å
gå på to ben og Max Martini som temmes med tømmetrening. Tom Horpestad går foran og Ola Karlsson går bak med tømmene.
Mange av de drektige hoppene som har vært oppstallet hos Valnevikens Stuteri i Grums er høsten 2011 flyttet til Stall Horpestad p.g.a. stallkapasitet. Slikt sett fungerer samarbeidet mellom alle parter i Tal ABs oppdrett veldig bra.

Ønsker du å se på Stall Horpestads egen internettside kan du gjøre det her. På denne siden finner man også mange tips vedr. treningsarbeid og hestenes prestasjoner.